Asociaţia de Bătrini "Casa Daniel"

Caminul  pentru persoane varstnice este situat in Sacele, str.Morii, nr. 89, a fost infiintat in anul 2010 si are o capacitate de 19 de locuri. Este situat intr-o zona linistita, in proximitatea padurii,  avand o priveliste deosebita.
Caminul pentru persoane varstnice din Sacele furnizeaza  servicii socio-medicale si de ingrijire persoanelor aflate in dificultate cu diverse probleme de sanatate  atat fizice cat si psihice care se pot deplasa singure.

 

Conditiile de cazare sunt urmatoarele:

- camere cu 2, 3 sau 4 paturi  dotate cu mobilier - dulap, noptiere, comode, televizor (sunt luate toate masurile de prevenire a accidentelor domestice);

- grupurile sanitare sunt comune 6 persoane /1 grup sanitar;

- cabinet medical dotat corespunzator (pat consultatii, dulap pentru medicamente, birou, scaun);

- sala de mese/ activitati utilata si dotata corespunzator (mese , scaune, canapele, TV, radio);

- bucatarie dotata corespunzator (mobilier, masa de lucru, chuvete, aragaz, frigidere, vesela, tacamuri, etc.);

 

Serviciile oferite sunt urmatoarele :

- gazduire pe perioada determinat/nedeterminata;

- consultaţii medicale periodice efectuate de către medicul angajat;

- asigurarea administrarii medicatiei conform recomandarii medicilor specialisti;

- ajutor /sprijin in schimbarea materialelor de incontinenta ;

- igienă   personală   totală/parțială,   îmbrăcat/dezbrăcat,   bărbierit,   pieptănat,   încălțat/descălțat, deplasare  în  interiorul  și  exteriorul  camerei;

- asigurarea  curăţeniei si igienizarii în camera, in  spaţiile  comune, in grupurile sanitare şi spaţiile anexe;

- asigurarea igienei obiectelor de imbracăminte a beneficiarilor  si a cazarmamentului, prin contractul de colaborare pe care caminul il are incheiat cu spalatoria;

- activitati  in aer liber cu beneficiarii care sunt insotiti in excursii, la spectacole, dar si la consultatii in unitati medicale de profil.

- activitati in incinta caminului, serbarea zilelor de naştere, petreceri de sărbători, petrecerea timpului liber într-o ambianţă plăcută în sala comună, etc;

- asigurarea a 3 mese principale pe zi plus acordarea a doua  gustari;

- supraveghere din partea personalului angajat;

 

Serviciile sociale sunt   organizate   sub   coordonarea   asistentului   social:  sprijin si indrumare pentru  obținerea  drepturilor  sociale,   menținerea legăturii cu familia/ prieteni, organizarea de activități socio-culturale și de petrecere a timpului liber etc.

 

Serviciile spiritual - in baza contractului de colaborare cu Biserica Adormirea Maicii Domnului Turches Sacele preotul se deplaseaza la camin periodic sau ori de cate ori este nevoie, impartaseste/spovedeste beneficiarii, poatra discutii personale sau in grup pe teme religioase si tine slujbe in Capela situata in curtea caminului.

 

Modalitate de incheiere  a contractelor de prestari servicii:
Contractul de prestari servicii se incheie in scris in 2 exemplare intre 2 parti respectiv A.C.B. Casa Daniel in calitate de furnizor de servicii sociale si intre beneficiarul de servicii sociale/ repezentantul beneficiarului.

 

Costul serviciilor oferite
Costurile serviciilor oferite pot fi consultate la sediul Asociatiei,acestea fiind stabilite conform Hotararii Adunarii Generale in conformitate cu HG.978/16.12.2015 privind aprobarea standardelor minime de cost si sunt cuprinse intre 2800 lei si 3500 lei in functie de gradul de dependent stabilite in urma evaluarii documentelor medicale solicitate.

 

Numere de contact Sacele
0721328705 Alfianu Simona
0736926426 Stoica MarianaRaport de activitate "Casa Daniel" in Sacele new

Acte necesare "Casa Daniel" in Sacele new