Asociaţia de Bătrini "Casa Daniel"

Caminul pentru persoane varstnice/asociația pentru persoane adulte cu dizabilitati este situat in Brasov, Sacele, str. Colonel Kiss Sandor, nr. 23, zona Bunloc, a fost infiintat in anul 2011 si are capacitatea de 35 locuri destinate persoanelor varstnice.
Camin/asociația pentru persoane varstnice din Brasov furnizeaza  servicii socio-medicale si de ingrijire persoanelor aflate in dificultate cu diverse probleme de sanatate  atat fizice cat si psihice care se pot deplasa sau nu se pot deplasa singure.

 

Conditiile de cazare sunt urmatoarele:

- camere cu 2, 3 sau 4 paturi  dotate cu mobilier - dulap, noptiere, comode, televizor (sunt luate toate masurile de prevenire a accidentelor domestice);

- grupurile sanitare sunt comune 6 persoane /1 grup sanitar;

- cabinet medical dotat corespunzator (pat consultatii, dulap pentru medicamente, birou, scaun);

- sala de mese/ activitati utilata si dotata corespunzator (mese , scaune, canapele, TV, radio);

- bucatarie dotata corespunzator (mobilier, masa de lucru, chuvete, aragaz, frigidere, vesela, tacamuri, etc.);

 

Serviciile oferite sunt urmatoarele :

- gazduire pe perioada determinat/nedeterminata;

- consultaţii medicale periodice efectuate de către medicul angajat;

- asigurarea administrarii medicatiei conform recomandarii medicilor specialisti;

- ajutor /sprijin in schimbarea materialelor de incontinenta ;

- igienă   personală   totală/parțială,   îmbrăcat/dezbrăcat,   bărbierit,   pieptănat,   încălțat/descălțat, deplasare  în  interiorul  și  exteriorul  camerei;

- asigurarea  curăţeniei si igienizarii în camera, in  spaţiile  comune, in grupurile sanitare şi spaţiile anexe;

- asigurarea igienei obiectelor de imbracăminte a beneficiarilor  si a cazarmamentului, prin contractul de colaborare pe care asociația il are incheiat cu spalatoria;

- activitati  in aer liber cu beneficiarii care sunt insotiti in excursii, la spectacole, dar si la consultatii in unitati medicale de profil.

- activitati in incinta asociației, serbarea zilelor de naştere, petreceri de sărbători, petrecerea timpului liber într-o ambianţă plăcută în sala comună, etc;

- asigurarea a 3 mese principale pe zi plus acordarea a doua  gustari;

- supraveghere din partea personalului angajat;

 

Serviciile sociale sunt   organizate   sub   coordonarea   asistentului   social:  sprijin si indrumare pentru  obținerea  drepturilor  sociale,   menținerea legăturii cu familia/ prieteni, organizarea de activități socio-culturale și de petrecere a timpului liber etc.

 

 

Modalitate de incheiere  a contractelor de prestari servicii:
Contractul de prestari servicii se incheie in scris in 2 exemplare intre 2 parti respectiv A.C.B. Casa Daniel in calitate de furnizor de servicii sociale si intre beneficiarul de servicii sociale/ repezentantul beneficiarului.

 

Costul serviciilor oferite
Costurile serviciilor oferite pot fi consultate la sediul Asociatiei,acestea fiind stabilite conform Hotararii Adunarii Generale in conformitate cu HG.978/16.12.2015 privind aprobarea standardelor minime de cost si sunt cuprinse intre 3500 lei si 4000 lei in functie de gradul de dependent stabilite in urma evaluarii documentelor medicale solicitate.

 

Numere de contact Brasov
0729263944Raport de activitate "Casa Daniel" in Bunloc new

Acte necesare "Casa Daniel" Brasov new